Verificarea completă a averilor judecătorilor, procurorilor și a altor funcționari

Nerealizată
Politică internă
Sursa

„La ora actuală, reprezentanţii corpului judecătoresc primesc salarii de zeci de mii de lei, cerând şi beneficiind de pensii şi indemnizaţii la fel de mari, în timp ce pensia unui cetăţean obișnuit nu atinge minimul de existență. Suntem în fruntea clasamentului mondial în ceea ce privește nivelul de corupţie. Mii de destine au fost marcate din cauza exproprierilor ilegale și luării de mită. Combaterea corupţiei va deveni o prioritate. Voi desemna pentru funcția de procuror general un adevărat profesionist, neimplicat în acte de corupţie, care va reuși să-i tragă la răspundere pe toți cei vinovați. 
Voi iniţia verificarea completă a funcţionarilor publici, a judecătorilor, a colaboratorilor organelor procuraturii şi a familiilor acestora privind originea mijloacelor şi activelor deţinute. Toţi vinovaţii vor fi sancţionaţi, iar averile lor vor fi confiscate.

Președintele Republicii Moldova deține prerogative pentru realizarea promisiunii. Vezi prerogativele

Acțiuni întreprinse

Nerealizată

Președintele contestă numirea lui Eduard Harunjen în funcția de Procuror General

După alegerea sa în calitate de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a contestat alegerea lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general însă, ulterior la acest subiect nu au mai fost întreprinse careva acțiuni, cererile președintelui fiind respinse de către Curtea Supremă de Justiție.