Investigarea construcțiilor ilegale

Fără statut
Social

Voi cere organelor competente revizuirea documentelor cu privire la construcțiile problematice și mansarde. Vom stopa construcțiile ilegale care ne distrug orașul.

Deputatul deține prerogative pentru realizarea promisiunii. Vezi prerogativele

Acțiuni întreprinse

statut neschimbat

Discuții publice cu cetățenii

Inițiativă legislativă

În cadrul discuțiilor publice cu cetățenii din sectorul Buiucani, deputatul Vladimir Bolea a menționat: „(...) am stabilit ca prioritatea numărul unu este crearea unei comisii de stat pentru elucidarea tuturor cazurilor de construcții ilegale din Chisinau. ”
La momentul actual, la stadiu de examinare se află următoarele proiecte înregistrate în Parlament de către deputatul Vladimir Bolea:

- Proiectul hotărîrii privind constituirea unei Comisii de anchetă pentru examinarea situației create în mun.Chișinău privind autorizarea executării lucrărilor de construcție a obiectivelor noi în interiorul cartierelor locative existente și atribuirea s.a.

Sursa

statut neschimbat

Întâlnire online cu locuitorii blocurilor de pe strada Calea Ieșilor

„Alături de consilierii municipali Angela Munteanu Pojoga și Ina Coșeru, am organizat o întâlnire online cu locuitorii blocurilor de pe strada Calea Ieșilor, care își exprimă de mai mult timp dezacordul față de construcția unui bloc de locuit din imediata vecinătate pe un teren supus pericolului avansat de alunecare. Lucrările se produc chiar și acum, pe timp de situație excepțională.
Ca rezultat, am hotărît, ca locatarii împreuna cu consilierii municipali PAS să se adreseze către primarul general cu o cerere prealabilă cu privire la sistarea lucrărilor până la finalizarea investigațiilor comisiei despre natura terenului.”

Sursa

statut neschimbat

Întâlnire online cu oamenii interesați de construcțiile de pe str.Belinschi 4 și str.Coca 7

„La cererea oamenilor,  am scris o adresare către viceprimarul mun.Chișinău Victor Chironda în vederea găsirii soluțiilor pentru astuparea gropii de fundație de pe str.Belinschi 4, iar pentru construcția de pe Coca, împreună cu juriștii vom căuta modalități pentru începere demolării.”

Sursa