Circumscripția uninominală nr. 28, mun. Chișinău

Alegeri parlamentare din

Vlad Batrîncea mandat încetat pe 28.04.2021

38.34%
10648 voturi

Principalii contracandidați

Politician
Alexandru Slusari
Blocul Electoral „ACUM Platforma DA și PAS”
Politician
Nicolae Balaur
Partidul Democrat din Moldova

Principala problemă din circumscripție

Drumuri stricate

Problemă locală
25.4% din respondenți

Soluțiile candidaților

Vlad Batrîncea: La capitolul drumuri:
A. Finanțe. Socialiștii vor asigura dezvoltarea econimiei, producerui, agriculturii, crearea intreprinderilor noi. Ca rezultat: majorarea veniturilor publice, fondului rutier.
B. Compania de stat, la nivel de Chișinău - întreprinderea municipală a drumurilor. Fabrica de stat de asfalt. Aceste și alte măsuri vor asigura un preț mai accesibil pentru reparația și întreținerea drumurilor publice.
C. Control aspru asupra calității și respectării normelor tehnologice.
D. Expertiza anticorupție a lucrărilor de reparație și întreținere a drumurilor.

Metodologia de identificare a problemelor
Principala problemă la nivel local a fost identificată în cadrul sondajului 5000 de moldoveni au spus, în cadrul căruia au fost chestionați peste 5 mii de cetățeni din circumscripțiile uninominale, cu excepția regiunii transnistrene și a circumscripțiilor din afara țării. Sondajul a fost organizat în cadrul proiectului Avem ce votăm, implementat de coaliția următoarelor organizații din Moldova: deFacto, Inițiativa Civică „Pune Umărul”, Școala de Gândire Critică pentru Tineri „Challenger”, Programul „Femei cu Idei”. În continuare, opinia alegătorilor privind principalele probleme din circumscripțiile electorale sunt colectate cu ajutorul sondajului creat cu ajutorul platformei „Părerea Ta”.