Image

Platforma deFacto revine după o scurtă pauză. De ce „am dispărut” și ce planuri avem în continuare

Platforma de monitorizare a activității politicienilor aleși „deFacto” revine după o scurtă pauză în activitate. Ultima actualizare a datelor de monitorizare în cadrul instrumentului Indicele de responsabilitate a deputaților au vizat perioada martie-mai 2022. Aceasta nu înseamnă că ne-am sistat activitatea. Dimpotrivă, am evaluat activitatea și am intervenit cu îmbunătățiri acolo unde e nevoie. Cu ce schimbări venim și ce noutăți pregătim, îți povestim mai jos. 

Monitorizare echidistantă, bazată pe calitate, nu cantitate 

Împreună cu echipa de monitori ai platformei deFacto am analizat metodologia de monitorizare pentru a identifica eventuale lacune, dar și elemente care pot fi îmbunătățite. Am venit cu modificări care vor scoate și mai mult în evidență acțiunile deputaților îndreptate spre soluționarea problemelor semnalate de cetățeni. În același timp, acțiunile mai formale ale deputaților care nu presupun un efort, interes personal sau manifestarea inițiativei vor fi notate cu un punctaj mai mic. Modificările aplicate la metodologie vor intra în vigoare odată cu monitorizarea activității deputaților din anul 2023 și le vom anunța în prealabil.

O comunicare mai eficientă pentru ca să ajungem la cât mai mulți concetățeni 

Ne dorim ca rezultatul muncii noastre să ajungă la cât mai mulți cetățeni, iar produsele pe care le publicăm să fie clare și pe înțelesul tuturor. De aceea am lucrat la dezvoltarea unei strategii de comunicare ce ne va ajuta să promovăm mai bine munca noastră. Vom diversifica produsele noastre ca să îți arătăm cele mai importante aspecte ale activității deputaților. Vom comunica mai interactiv - prin materiale grafice și video. Și nu în ultimul rând, îți vom face cunoștință cu echipa noastră. 

Mai multă comoditate în utilizarea instrumentelor deFacto 

Dorim să îmbunătățim instrumentele create de noi și să le facem cât mai comode în utilizare. Iată de ce, am întrebat utilizatorii platformelor pe care le administrăm - www.defacto.md și www.parereata.md, ce greutăți întâmpină la navigare și cum am putea să le îmbunătățim. Am sintetizat răspunsurile și am venit cu un set de îmbunătățiri pe care le vom aplica în viitorul apropiat. 

CE URMEAZĂ?

Dat fiind pauza în activitate, am hotărât să revenim cu un produs mai complex în care vom prezenta mai multă informație despre activitatea deputaților. În prezent, lucrăm la elaborarea raportului de monitorizare a responsabilității deputaților pentru întreg anul 2022 pe care-l vom publica pe parcursul lunii martie. Vom încerca să explicăm cât mai clar, dar și cu detalii relevante, activitatea deputaților din ultimul an. 

Rămâi aproape pentru mai multe detalii și nu uita să te abonezi la conturile noastre de pe rețelele de socializare.