Image

Cum facem ca moldovenii să-și petreacă timpul liber util și plăcut? Află ce propun concurenții la alegerile parlamentare

Rapoarte

Platforma deFacto îți prezintă soluțiile și promisiunile concurenților electorali pentru rezolvarea problemei lipsei locurilor și oportunităților de recreere. Prioritatea face parte din sondajul desfășurat în cadrul campaniei „Avem ce Votăm” în care cetățenii pot vota 3 cele mai importante subiecte de care ar trebui să se ocupe viitorul Parlament și Guvern. 

Soluțiile au fost colectate din programele electorale publicate de concurenții electorali sau care au parvenit drept răspuns la solicitările adresate de către platforma deFacto: 

1. Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor 

– 

2. Partidul Acasă Construim Europa

– 

3. Partidul Acțiunii Comune - Congresul Civic 

– 

4. Blocul Electoral „Renato Usatîi”

– 

5. Partidul Acțiune și Solidaritate

  • Vom oferi certificate-cadou (vouchere) pentru programe de recreere și educație nonformală tinerilor cu dizabilități, din familii social vulnerabile și grupuri marginalizate.

6. Partidul Politic „ȘOR” 

– 

7. Mișcarea Profesioniștilor „Speranța - Надежда”

– 

8. Partidul Democrat din Moldova

– 

9. Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”

– 

10. Partidul Unității Naționale 

– 

11. Partidul Politic „Democrația Acasă” 

– 

12. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei 

  • Dezvoltarea capacităților educației sportive și de voluntariat în școli și în comunități. Promovarea sportului în masă și dezvoltarea de infrastructură sportivă accesibilă pentru toți. Dezvoltarea şi susținerea, cu implicarea administrației publice locale, a practicării continue a activităților fizice şi sportive;
  • Oferirea posibilităților pentru dezvoltarea abilităților tinerilor în diverse domenii, inclusiv prin asigurarea de spații corespunzătoare.

13. Partidul Politic „Alianța pentru Unirea Românilor” 

– 

14. Partidul Politic „NOI” 

– 

15. Partidul Verde Ecologist 

– 

16. Partidul Legii și Dreptății

– 

17. Partidul Politic „Puterea Oamenilor” 

  • Spațiile publice sunt ceea ce fac un oraș viu. Vreau să dăm viață nu doar Chișinăului, dar întregii țări. Totul pentru ca oamenii din fiecare zonă a țării să aibă lângă ei un loc amenajat unde se pot întâlni, relaxa, plimba, alerga, juca cu copii lor. Totodată, în contextul pandemic este nevoie de resuscitarea turismului local. Din păcate toate acest locuri frumoase nu sunt amenajate deloc. De fapt, sunt pline de mizerie, paragină și lipsite de orice interes al autorităților centrale. Nu avem locuri amenajate de camping sau hiking, nu există o infrastructură turistică minimă - cum ar fi elementar niște WC-uri sau un sistem de cazare, nu există hărți cu trasee pentru turiști. Alocarea a 3-5 mln de lei pentru a instala indicatoare în cele mai frumoase locuri din Moldova. Acesta ar fi un prim pas în amenajarea și valorificarea acestui potențial turistic enorm. Investiții în Turismul local sunt pe deoparte beneficii economice pentru bugetele locale și central. Dar nu numai. Noi, cetățenii, avem nevoie de relaxare – mai ales după o perioadă care ne-a pus la încercare pe toți. Și avem nevoie de căi de a ne reîncărca bateriile şi a depăşi aceste momente grele.

18. Partidul Regiunilor 

– 

19. Partidul Politic „Patrioții Moldovei”

– 

20. Partidul Oamenilor Muncii 

– 

21. Partidul Schimbării 

– 

22. Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică”

– 

23. Candidatul Independent Veaceslav Valico

– 


Mai multe detalii despre concurenții electorali, programele electorale și soluțiile pe care le propun pentru prioritățile cetățenilor le poți găsi accesând platforma Avem ce Votăm

 

Avem Ce Votăm este o coaliție civică a patru inițiative din Moldova: deFacto, Inițiativa Civică „Pune Umărul”, Școala de Gândire Critică pentru Tineri „Challenger”, Programul „Femei cu Idei” . Platforma este non-partizană, urmărește îmbunătățirea mediului electoral și încurajează toți cetățenii să voteze informat.