Președintele Republicii Moldova

Politician

Igor Dodon

834,081 voturi
52.11%
23.12.2016
durata
23.12.2020

Deputații aleși în circumscripții

Despre proiect

Proiectul deFacto este o platformă online, care vine să informeze alegătorii despre atribuțiile politicienilor aleși și cum sunt realizate promisiunile făcute de aceștia în campaniile electorale.

De ce facem asta

Credem că putem ajuta alegătorii să-și ajusteze așteptările lor privind competențele pe care le au politicienii aleși. Iar prin monitorizarea promisiunilor, aceștia vor putea face o alegere mai informată.

Despre noi

Echipa s-a constituit în urma campaniei civice AVEM CE VOTĂM, care a avut drept scop încurajarea tinerilor să participe la alegerile prezidenţiale din anul 2016. Prin intermediul campaniei s-au identificat cele mai importante probleme ale tinerilor, iar candidaţii la funcția de președinte au fost întrebați cum îşi propun rezolvarea acestora.

Campania a fost organizată de grupul de inițiativă neafiliat politic CHALLENGER, care promovează participarea democratică a cetățenilor și a politicienilor în procesul decizional. Credem că democrația este un efort continuu, care nu se limitează doar la ziua votării, iar comunicarea sistematică între politicieni și cetățeni este un element fundamental al acesteia. Alte proiecte CHALLENGER: DA' EU VOTEZ, Cântărește-ți votul și Primăria Mea.

Parteneri

avemcevotam.md
5000.md

deFacto - Platformă online de monitorizare a promisiunilor făcute de politicieni

Ne găsiți pe